Довидување

Candle Smoke

Ќе недостигаш…

Спомените ќе те враќаат назад во живот за кратко,

и после пак ќе исчезнеш.

Сепак, понекогаш тука ќе си. И тоа е утеха.

Утеха за непомирените со смртта.

А оние, кои сфатиле, ќе останат со прашањето

до каде те одвело изминатото битисување во овој свет.

И пак ќе останат без одговор. Не затоа што го нема,

туку бидејќи чека времето да измине за да се открие и стане јасен.

А тоа време е до повторната средба.

До тогаш, само надеж за место радосно, без болка и тага, дарувано по милост.

И желба да се видиме на иста страна… горе…

До следното видување!

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s